fbpx

Windpark De Lutte

Windpark De Lutte is een initiatief van Prowind. Het doel van dit project is om bij te dragen aan de energiedoelstellingen van de RES-Twente en de landelijke energietransitie. Wij willen dit tot stand brengen in samenwerking met de provincie Overijssel, een (energie)coöperatie en de inwoners van Losser. Prowind werkt graag lokaal samen en stelt het windpark open voor lokaal eigendom. Wilt u een bijdrage leveren om dit mogelijk te maken, dan kunt u contact opnemen met Prowind via info@windparkdelutte.nl.

Over windpark De Lutte

Het project Windpark De Lutte omvat een plan voor drie of vier windmolens langs de A1 in het buurtschap De Poppe in de gemeente Losser. Dit is een van de zoekgebieden die de RES-Twente heeft aangewezen voor de opwek van duurzame energie met zon- en windenergie. De windturbines zullen elk een vermogen hebben van circa 6 Megawatt, met een geschatte capaciteit van het gehele park van circa 25 MW geïnstalleerd vermogen. Het windpark wekt potentieel 68.500.000 kWh per jaar op, wat gelijk staat aan het jaarlijks stroomgebruik van ca. 20.000 huishoudens. Het zal naar verwachting in 2028 operationeel zijn.

Tijdslijn van de planfase

 Participatie en communicatie

Waar komt het windpark te staan?

De vier windturbines van windpark De Lutte zullen in het gebied boven de grensovergang komen te staan bij buurtschap De Poppe. Zie de afbeelding hiernaast voor de posities.

Visualisaties

Kan ik ook meeprofiteren van windpark De Lutte?

Zeker! Dit zal gebeuren door middel van een lokale energiecoöperatie. De coöperatie is samen met Prowind mede-eigenaar van het windpark en deelt daarmee ook mee in de opbrengsten. In deze lokale coöperatie kunt u als inwoner van de gemeente Losser ook deelnemen, waardoor de inkomsten ook richting u zullen vloeien.

Op dit moment worden de oprichting en andere zaken rondom het lokaal eigendom verder uitgewerkt. Wilt u hier meer informatie over, of wilt u hierin meedenken? Neem dan contact op met Leander Broere van Natuur en Milieu Overijssel via l.broere@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Wat is Windpark De Lutte?

Het project Windpark De Lutte omvat een plan voor drie of vier windmolens langs de A1 in het buurtschap De Poppe in de gemeente Losser. De windturbines zullen elk een vermogen hebben van circa 6 Megawatt, met een geschatte capaciteit van het gehele park van circa 25 MW geïnstalleerd vermogen. Het windpark wekt potentieel 68.500.000 kWh per jaar op, wat gelijk staat aan het jaarlijks stroomgebruik van ca. 20.000 huishoudens. Het zal naar verwachting in 2029 operationeel zijn. Bezoek deze site voor meer informatie ook op een apparaat met een groter scherm.

Het laatste nieuws

Interesse in actuele ontwikkelingen en nieuws over het windpark?

Het laatste nieuws

Interesse in actuele ontwikkelingen en nieuws over het windpark?

Meer informatie:

Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Dan komen we graag bij u langs. U kunt een afspraak maken met de gewenste organisatie via de e-mailadressen hierboven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Windpark De Lutte. Vul je naam en e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief.

5 + 0 = ?