fbpx

Oproep voor coöperatie

Lokaal eigendom van het windpark

Een belangrijk doel bij het realiseren van het windpark De Lutte is het realiseren van maximale zeggenschap door inwoners en het eerlijk verdelen van de lasten en lusten. Dit willen we vormgeven door 50% van het project door inwoners te laten ontwikkelen. 50% van het windpark komt dan ook in eigendom van de inwoners van de Lutte.

Coöperatie – Wilt u meedenken en meebeslissen over het windpark?

Voor het realiseren van maximale zeggenschap door inwoners en het eerlijk verdelen van de lasten en lusten, willen we een energiecoöperatie oprichten. Hiervoor zijn ondertussen een aantal bijenkomsten gehouden in De Lutte en het lijkt erop dat er voldoende mensen zijn die hieraan willen bijdragen. Echter, deze groep mensen kan zeker nog hulp gebruiken.

Wilt u dus meedenken over dit project en hoe dit project een positieve bijdrage kan leveren aan De Lutte dan kunt u zich nog steeds melden bij Leander Broere van Natuur en Milieu Overijssel (l.broere@natuurenmilieuoverijssel)